Steg för steg: Ögon

 
Jag har nu gjort en enkel steg för steg version av hur du kan göra ett väldigt klassiskt öga. Då jag själv fortfarande jobbar mycket med detta är den inte fulländad, men kanske kan den hjälpa någon. Jag tror man ser ganska bra på bilderna men lade ändå in en förklaring som lite extra stöd. Lycka till!
 
1. Börja med att rita en citronformad grund. Lägg sedan ett tunt, fint streck efter insidan på den nedre kanten.
2. Rita ett streck på insidan som senare ska bli ögonvrån. Dra sedan ett streck på ovansidan av ögat med ungefär en halv centimeters mellanrum från tidigare strecket. Följ samma form. Gör sedan samma sak på nedre delen av ögat, fast med mindre mellanrum. 
3. Rita irisen, tänk här på att inte rita en hel cirkel då personen då kommer se stirrig ut. Tänk istället på att rita extra rundade parenteser (   ) . Rita sedan in en mindre cirkel i irisen, som kommer att motsvara pupillen.
4. I detta steg har jag helt enkelt bara gjort pupillen och ramen runt iris mörkare. Samt ritat in formen på ögonvrån.
5. Dra med en tjockare penna ett mörkare streck på ögonlockslinjen, skugga sedan hela ögonlocket förutom längst upp på toppen för att ge ett slags djup. Dra även ut det nedre ögonlocksstrecket med en stompfer, har du inte en fungerar det även med fingertoppen. 
6. Bygg på ögonlocket med ett slags kajalstreck genom att följa ögats övre linje hela vägen från den innersta ögonvrån till den yttersta. Skugga sedan övre delen av irisen så den smälter ihop med pupillen men lämna ett blänkande parti för ytterligare mer djup. 
7. Ta en tunn, välvässt penna för ögonfransarna. Börja i ögonvrån och jobba dig utåt på både den övre och den nedre fransraden. Börja med ett hårdare tryck vid roten och lätta sedan på pennan samtidigt som du formar bågliknande streck. 
8. Lägg en mörkare skugga runt hela ögat (undvik dock fortfarande toppen av ögonlocket). Ta sedan en mjuk blyerts och förtydliga kajalstrecket på det övre ögonlocket, och lägg till ett tunt kajalstreck på den yttre franslinjen. 
9. Ta nu återigen en mjukare penna, väss den spetsig och dra nya, mörkare ögonfransar på precis samma sätt som du gjorde tidigare. Avsluta med att eventuellt öka vissa skuggor eller använda suddet för att skapa ännu mer blänk. Voila - du har ett öga!
 

Puss L

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0